2 Авг, 2017

На Луганщині розпочалися зйомки фільму за романом Сергія Жадана «Ворошиловград»

В Луганській області зйомки триватимуть до кінця серпня. А повністю готовий фільм глядачі зможуть побачити восени наступного року. фильм ворошиловград

Впродовж місяця знімальна група працюватиме в Старобільську та інших населених пунктах регіону, аби відтворити у фільми дух роману. Першим знімальним майданчиком на Луганщині став старенький «Ікарус», який курсував по дорозі зі Сватово на Старобільськ. Саме на такому автобусі головний герой роману Герман повертався з Харкова до рідного міста в Луганській області, де і відбуваються головні події роману. Проводити зйомки саме на Луганщині вирішили для того, щоб зробити фільм максимально достовірним. За словами головного продюсера Володимира Яценка, Сергій Жадан в романі описував місця, які реально існують.

«Т.е. вот речка Айдар. Вот холм. На нем заправка. За ним вышка. Поэтому, просто невозможно было найти похожее место. А мы хотели сделать максимально достоверным», — розповів Володимир Яценко

Бюджет фільму — понад мільйон євро. На 50% роботу профінансує державне агентство з питань кіно. Проводить зйомки українська знімальна група, а беруть участь в них українські актори. Одну з другорядних ролей повинен зіграти і сам автор роману Сергій Жадан. Але що це за роль, головний режисер Ярослав Лодигін розповідати не став.

«Я хотів би потримати це в таємниці. Це буде сюрприз для глядачів нашого фільму. Він приєднається до нас на день свого народження», — розповів режисер. 

 

image_print

Related Post

You may also like...