11 Авг, 2017

Китайська вугільна корпорація планує допомогти Луганщині з отриманням кредиту на реконструкцію Сєвєродонецької ТЕЦ

Представники корпорації побували в Сєвєродонецьку, ознайомилися з можливостями переоснащення та підписали меморандум про співпрацю з підприємством.северодонецкая тец

Зараз ця ТЕЦ — один з найбільших постачальників тепла для Сєвєродонецька. Незважаючи на торішнє підвищення тарифів, підприємство збиткове і зараз проходить процедуру санації. Основна проблема — дорогий газ, на якому працює ТЕЦ. За словами керуючого процедурою санації Ігоря Мучінського, щоб врятувати підприємство від ліквідації, потрібно перевести його роботу з природного газу на вугілля. Під такий проект вже розроблено техніко-економічне обґрунтування.

«Она же раньше работала на угле. То есть остались угольные склады, которые подлежат реконструкции. Осталась инфраструктура. Планируется просто установка двух котлов и модернизация всего хозяйства, которое будет заниматься доставкой, погрузкой, разгрузкой угля и вывозом отходов», — розповів Ігор Мучінський.

Після переходу на вугілля, собівартість вироблення тепла і електроенергії повинна знизитися практично вдвічі. До речі, ця китайська корпорація вже має досвід роботи з Луганською областю. 5 років тому вони займалися модернізацією шахти імені Мельникова в Лисичанську. І саме з цієї шахти отримуватиме вугілля ТЕЦ, якщо проект буде реалізовано.

  

image_print

Related Post

You may also like...