11 Июл, 2018

Україна готує звернення до міжнародних інституцій про порушення РФ прав дітей в ОРДЛО

Павел ЛисянскийЗалучення дітей у військовий конфлікт на Донбасі є головною складовою гібридної війни Російської Федерації проти України. Про це в ефірі радіо «Пульс» сказав представник Омбудсмена в Луганській і Донецькій області Павло Лисянський.

«Ми готуємо звернення до голови парламентського комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Артура Палатного для того, щоб звернутися в усі міжнародні організації від комітету і таким чином вплинути на Російську Федерацію через міжнародні інституції. Бо це не жарти, це наше покоління, яке ми втрачаємо. В них виховують агресію до мирних жителів України, дітей залучили в якийсь маніпулятивний проект і штовхають їх, щоб хтось задовольнив свої імперські політичні амбіції», — наголосив правозахисник.

«Я знаю о трех программах реинтеграции детского и подросткового населения неподконтрольной территории Луганской и Донецкой области в Российскую Федерацию. Первая – это культурная, они их вовлекают через культуру: возят по историческим местам в РФ. Вторая – это политическая, у них есть проект до 2025 года, который направлен на то, чобы взрастить новую политическую элиту. Они хотят сделать лидеров, которые будут ретранслировать их ценности, их идеологию, т.е. полностью все пророссийское. И третье – это конечно военный конфликт, военное дело. Они показывают детям фронт, всеми способами пытаются вовлечь, навязать мысль о том, что идет война, что (Украина – ред.) враг, что надо убивать», — зазначив Павло Лисянський.

image_print

You may also like...