15 Ноя, 2017

Телеканал UA: Донбас готується до тестового мовлення

З Нового, 2018 року, телевізійне суспільне мовлення на Луганщині і Донеччині зазнає значних змін. юа донбас

30 грудня 2017 року на частотах телеканалу ЛОТ почне тестове мовлення новий канал – UA: Донбас. Про це в ефірі радіо «Пульс» повідомив директор Регіональної філії ПАТ «НСТУ» Андрій Шаповалов. До складу «UA: Донбас» увійшли Луганський обласний телеканал ЛОТ і Донецький канал «До ТеБе». Злиття відбулося в рамках реформи Суспільного мовлення.
«Це дозволить нам зробити якісний канал на дві області абсолютно іншого ґатунку. Це канал буде національного рівня. І, враховуючи ті проблеми, які об’єднують Луганську і Донецьку область сьогодні, це, можна казати, абсолютно природне поєднання. І переконаний, що це дасть нам тільки позитивний рух і дасть можливість нашим телеглядачам і радіослухачам отримати абсолютно інший варіант висвітлення подій в цих двох на сьогодні буремних регіонах.», — розповів в ефірі Андрій Шаповалов. 
За словами Андрія Шаповалова, Луганське обласне радіо «Пульс» і Донецьке обласне радіо «Голос Донбасу» вестимуть мовлення в тому ж режимі, як і сьогодні. В радіомовленні злиття не передбачено. Бо потреби телеглядачів і радіослухачів різняться. 
«Радіо воно більш мобільне, більш локальне. І сьогодні формати цих радіостанцій дещо відрізняються. Тому радіо «Пульс» лишиться на Луганщині, «Голос Донбасу» на Донеччині. Тим більше, що сьогодні є можливість посилити наші дві області FM-мовленням. Студія «Голосу Донбасу» знаходиться в Києві, у них є можливість запрошувати в прямі ефіри спікерів: народних депутатів, експертів, міністрів. Такий продукт потрібний. Можливо, що деякі проекти будуть спільними «Пульсу» і «Голосу Донбасу»», — наголосив Андрій Шаповалов. 
 
Нагадаємо, 7 листопада в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстровані зміни щодо назви Луганської та Донецької філій Національної суспільної телерадіокомпанії України. Адміністративно «UA: Донбас» об’єднує телеканали «До ТеБе» Донецької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, головна редакція якого знаходиться у Краматорську, і ЛОТ Луганської філії НСТУ, який розташований у Севєродонецьку.
image_print

Related Post

You may also like...