26 Сен, 2017

У Сєвєродонецьку презентували інтерактивну мапу, на якій зібрано та візуалізовно данні про понад десять тисяч загиблих на сході України

Презентував мапу Центр документування Української Гельсінської Спілки  з прав людини.

У центрі зазначають, що сторони конфлікту схильні до приховування інформації. Так, Росія намагається приховувати присутність своїх військовослужбовців на Донбасі. А Україна, в свою чергу, приховує  реальні обставини загибелі цивільного населення та військових. На представленій мапі можна знайти інформацію про загиблих з 13 країн світу. В тому числі росіян, розповідає  координатор Центру документування Української Гельсінської Спілки Олексій Біда.

«Мы, обходя разного рода трудности,  включая и запрет пользования соцсетями в Украине, которые нам  очень помогают  в сборе этих данных,  собрали этот перечень. У сайта есть, по сути – две страниц,  условно говоря два уровня. Первый уровень разделён на две карты. Слева карта с местом  рождения погибших, справа карта с местом гибели. Можно отсортировать маркеры  по дате гибели, по году  рождения,  по стране происхождения, по гендеру либо по статусу – военный или гражданский был человек», — розповів Олексій Біда.

 

image_print

Related Post

You may also like...