23 Мар, 2018

У Луганській обласній дитячій лікарні, яка знаходиться у Лисичанську, з’явився новий апарат МРТ

Як говорять лікарі, це найсучасніший та найточніший магнітно-резонансний томограф в Луганській області. Відділення приймає маленьких пацієнтів безкоштовно за наявності направлення від лікаря. Луганська обл_лікарня

Цей апарат допоможе поставити точний діагноз у багатьох випадках захворювань. Говорить завідувачка відділенням променевої діагностики Любов Синяпкіна.

«МРТ исследование проводим детям. В основном это головной мозг, спинной мозг – это заболевание центральной нервной системы. Также это спинной мозг мы изучаем, где можем смотреть грыжи дисков, ну и патологию спинного мозга. Также можно смотреть органы брюшной полости, малый таз, на предмет образований.», — розповіла Любов Синяпкіналуганська дитяча обллікарня

Раніше лікарня такого рівня, яка була потужно укомплектована, знаходилася лише у Луганську. Після окупації обласного центру її вирішили відкрити на підконтрольній уряду території на базі Лисичанської дитячої міської лікарні. За 2016-2017 роки тут відремонтували психоневрологічне, травматологічне та урологічне відділення, операційний блок, харчблок, пральню та адміністративний корпус. У січні цього року також відкрили відділення променевої діагностики. Проте, наразі фахівцями лікарня укомплектована лише на третину. Говорить головний лікар Світлана Ошеко.

«В каждом отделении врач и заведующий, и ординатор. У каждого врача минимум 5 специальностей. Вот сейчас уехал хирург на семинар в Киев, второй хирург заведующий полностью закрывает его отделение. Но это абсолютно разного профиля хирургические отделения», — розповіла Світлана Ошеко.

До цих днів єдиний апарат МРТ у державних лікарнях знаходився лише у Сєвєродонецьку. І це було незручно, говорить Світлана Ошеко.

«Или к нам поступает ребенок тяжелейший, который находится в коме. Мы его на транспорте, готовим сутки, ждем очереди, потому что к детству так относятся, чтобы попасть на МРТ в Северодонецк. И потом, что же такое ребенка в коме провезти, даже на спецтранспорте. Пусть эти 30 км, потом везти назад его сюда и ложить в отделение. Любая транспортировка – это уже проблема. Еще дополнительная нагрузка. Или здесь 2 минуты и он на лифте. 5 минут и все готово.», — розповіла Світлана Ошеко.

До обласної дитячої лікарні також можуть звертатися жителі тимчасово окупованих територій. Говорить директор обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Рибалко.

«Этот аппарат рассчитан на обслуживание детского населения не только территории подконтрольной Украине, но также той, которая является временно оккупированной. Поэтому детки, которые будут приезжать сюда за помощью, конечно, им отказа не будет. Они обращаются по месту регистрации. Или заключают договор с врачом, с которым посчитают их родители, заключить договор и при необходимости могут быть направлены в областную больницу, где им будет оказана помощь. И обследование, и лечение.», — додала Ольга Рибалко.29404504_1840685636003344_1923582078_o 29513480_1840665129338728_204603764_o

 

image_print

Related Post

You may also like...