Марківський сироробний завод готують до запуску. На підприємстві планують випускати близько двох тонн твердого сиру за добу.
Запустити виробництво планується до кінця року. На сьогодні готовність підприємства становить 60%, триває відновлення цехів та закуповується нове устаткування.
За словами керівника заводу Олексія Бурдіна, зараз на заводі працює 70 осіб, у планах – працевлаштувати ще 120. Нині вирішується питання про закупівлю сировини. Прогнозується, що за добу завод споживатиме близько 20 тонн молока.
Олексій Бурдін, керівник підприємства: «Для начала мы хотели бы восстановить былую славу завода, чтоб марка завода гремела как в советские времена, а продукцию можно было бы отправлять экспорт. Поэтому сейчас мы делаем комплексную реконструкцию. До начала 2014 года мы должны сделать первую варку сыра. Сейчас все к этому идет»