17 Июл, 2013

Путін їде до України на Хрещення Русі

Президент Росії Володимир Путін має намір 27 липня відвідати Київ із нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

 Про це з посиланням на власне джерело повідомляє "Коммерсантъ-Украина", передає Укрінформ

"Як повідомило "Ъ" джерело, близьке до адміністрації президента Російської Федерації, Володимир Путін планує 27 липня відвідати Київ для участі в заходах із нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. За словами співрозмовника "Ъ", ця поїздка "заздалегідь вписана" до календаря президента", — пише видання.

Супроводжувати Путіна, швидше за все, буде патріарх Московський і всієї Русі Кирило. Запрошення на урочистості відправлено і президентові Білорусі Олександру Лукашенку.

За інформацією джерела в Українській православній церкві Московського патріархату, головним пунктом програми має стати участь голов держав і церковних чинів у святковому молебні на Володимирській гірці.

Джерело, знайоме з підготовкою візиту, повідомило, що "(Президент України) Віктор Янукович, ймовірно, захоче обговорити ці (Митний союз, консорціум щодо ГТС, ціну газу, імпортні мита — ред.) та інші чутливі для України питання з Володимиром Путіним". За його словами, офіційних переговорів "у класичному значенні" не буде — швидше за все, у другій половині дня президенти поспілкуються в неформальній обстановці. На думку співрозмовника, окрім газу і торгових режимів, президенти захочуть обговорити й наболілі питання в галузі авіабудування, атомної енергетики і ракетно-космічних програм. 

image_print

You may also like...