1 Ноя, 2012

Підприємці Луганщини запропонували свої зміни до податкового законодавства

Спільне засідання представників податкової та платників податків відбулося у Луганську. Учасники обговорили найбільш болючі питання для бізнесу і свої пропозиції направили вже до державної податкової служби, яка розгляне всі зауваження підприємців Луганщини.

Такі засідання проходять по всій країні за дорученням Президента Віктора Януковича про лібералізацію податкового кодексу, з метою поліпшення умов роботи для бізнесменів. Адже вони дуже часто скаржаться на утиски з боку податківців.

«Треба зменшувати кількість податків, спрощувати систему адміністрування і зробити податок прозорим, доступним для будь-якого платника. Адже, нажаль, ті, хто зараз має юридичну силу або інші зв’язки, сплачують менше, ніж звичайний підприємець на ринку», – розповів віце-президент Асоціації платників податків України Олександр Карелін.

У свою чергу заступник голови Державної податкової служби в Луганській області Віталій Нємцев, наголосив, що є такі сфери бізнесу, роботу яких неможливо не контролювати. Зокрема, контрабанда алкоголю та тютюну залишається однією з головних проблем, з якими борються податківці Луганщини. За останній рік вони вилучили алко-тютюнової контрабанди на суму близько 15 мільйонів гривень.

«Є такі напрями, які неможливо не контролювати. Наприклад, акциз. Це напрям, де найбільше правопорушень та злочинів, тобто це тіньовий бізнес, нагляд за яким податковій треба посилити. А є, наприклад, малий та середній бізнес, перевірки якого ми зменшили і намагаємося якомога менше заважати таким підприємцям», – поділився Віталій Нємцев.

Загалом же, відповідні засідання пройшли вже у всіх регіонах України. І 15 листопада відбудеться підсумкова конференція, в ході якої підпишуть резолюцію, яку направлять до Державної податкової служби. І на основі цього документу ДПС вже буде вносити зміни до податкового законодавства.
 

image_print

You may also like...