18 Июл, 2013

У Києві відкриють Стіну пам'яті Віктора Цоя

Ініціатор акції — співачка Даша Суворова запрошує українських музикантів взяти участь у створенні культового проекту. Подія відбудеться 15 серпня — саме цього дня в 1990 році герой російського року розбився на трасі під Ригою, заснувши за кермом, пише muznews.com.

Напис «Цой живий» вже більше 20 років не стирається зі стін міст по всьому світу. Стіна Пам'яті Цоя — традиційне місце паломництва шанувальників артиста в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Мінську, Дніпропетровську.

Ініціатор створення Стіни Цоя в Києві — співачка Даша Суворова. Дівчина витратила кілька тижнів і знайшла ідеальне місце в самому центрі Києві — у дворику по вулиці М. Грушевського 4б, відомим як «МИСТЕЦЬКА ПЛАТФОРМА».

"Дуже важливо, що б Стіна пам'яті Віктора Цоя з'явилася у нас в Києві. Адже коли я приїжджаю до Москви на Арбат бачу, що там це місце стало важливою частиною історії міста, місцем, яке збирає людей всіх поколінь. Ми б хотіли відкрити Стіну Цоя невеликим камерним концертом українських музикантів. Хтось виконає пісні Цоя, хтось свої. Це не так важливо. Головне — в українській столиці з'явиться місце пам'яті культового рок-музиканта, поета, актора, художника, засновника та лідера групи «Кіно», — розповіла Даша Суворова.

 

 

image_print

You may also like...