10 Июл, 2013

У Луганську ремонтують легендарний танк Т-34 (ФОТО)

Триває ремонт танка Т-34, який стояв на постаменті по вулиці Оборонній у Луганську. Бойову машину до ладу приводять представники громадської організації «Каско». Голова організації Олександр Акулов розповів, що танк вже повністю очищено від сміття.

«Коли ми відкрили командирський люк, то виявили, що так забитий сміттям. Схоже, що через отвори на башті люди кидали сміття. І це диво, що ніхто не кинув сірника чи недопалка, адже танк міг згоріти», — зазначив Олександр Акулов. 

Виявляється легендарний Т-34 добре зберігся. За словами Олексндра Акулова, після чотирьох днів роботи, приведені до ладу всі приводи керуванням танком. Зараз фахівці обстежують двигун.

«Нині майже все працює, — каже Олександр Акулов. — Сьогодні перевіряв форсунки. Вони в ідеальному стані. В інструкції по експлуатації 1944 року написано, що тиск вприскування пального – 200 атмосфер. Ми перевірили – рівно 200» 

А ось із гармати не постріляєш. Озброєння на танку демілятиризовано. Зараз броньовану машину готують до того, аби вона могла їздити. Планується, що легенда полів Другої світової братиме участь у параді 9 травня, а можливо і в інших святкових заходах. Про дорожнє покриття можна не турбуватися. Олександр Акулов переконує: у цього танка траки особливі.

«Траки 1944 року випуску. Війська готувалися до боїв у Білорусії. Танкісти попросили спеціальні гусениці, щоб не загрібати грунт і таким чином не грузнути в болотах. Він важить не так вже й багато – приблизно 30 тонн. Вага розподілена рівномірно на 10 точок опори, що зменшує тиск на землю. Тому танк не псуватиме асфальт», — розповів Олександр Акулов. 

Також голова громадської організації «Каско» розповів, що цей танк пройшов складний бойовий шлях. На його рахунку чимало знищеної бойової техніки, солдатів та офіцерів ворога. Танк брав участь як у боях на заході — проти німців, так і на сході – громив японців. Має три бойових пошкодження.

За словами Акулова, з проханням відремонтувати тридцятьчетвірку до мера Луганська звернулися ветерани 4-го Сталінградського гвардійського механізованого корпусу, де і воював цей танк.

Ремонт проводиться за кошти меценатів.

Фото Вікторії Єлісєєвої.

 

image_print

You may also like...