9 Июл, 2013

Жителі селища Білоріченський скаржаться на ЛЕО

Між жителями селища Білоріченський і Луганським енергетичним об’єднанням виник конфлікт. Причиною стали стали нові тарифи.

На радіо "Пульс FM" з проханням висвітлити ситуацію звернулась жителька селища Білоріченського Любов. За її словами, приводом до виникнення конфлікту став суцільний перерозрахунок тарифів на електроенергію. Нові матеріальні зобов’язання жителів з’явились начебто на підставі газифікації селища, яке до цього не було підключено до централізованого опалення і не було газифіковано. Насправді ситуація виглядає наступним чином.

Любов, жителька селища Білоріченський: «К нам в том году начали тянуть газ, подвели трубу к посёлку и потому считается посёлок газифицированным. Ещё никто газ этот не провёл, в многоквартирных домах единичные квартиры провели газ»

Раніше жителі селища сплачували за електроенергію за пільговим розрахунком – 21 копійка за кіловат.

Зараз же тарифи суттєво зросли: для тих, хто споживає до 150 КВт – одиниця виміру оцінюватиметься в 28 копійок, якщо до 800 КВт – жителям треба заплатити за розрахунком 36 копійок за КВт, якщо лічильник намотав понад 800 кіловат, то один КВт коштуватиме майже 96 копійок. От така сувора арифметика загнала жителів селища в боргову яму.

Ситуацію ускладнює той факт, що про нові тарифи, які вступили в дію з січня поточного року, місцеві жителі дізнались чомусь лише наприкінці травня. Тоді як згідно офіційного положення представники енергозбуту повинні були повідомити про зміни в п’ятиденний строк.

Любов, жителька селища Білоріченський: «Пришло письмо в поселковый совет 21 мая, что посёлок вообще считается газифицированным, даже если труба просто подходит к дому. Поэтому все должны платить не по льготному тарифу»

Тепер головна мета білоріченців – домогтися від ЛЕО, щоб новий розрахунок вводився в дію, починаючи з червня.

Аби прокоментувати ситуацію, в прес-службі ЛЕО часу не знайшли. 
 

image_print

You may also like...