12 Июн, 2013

Службовець заснувши на роботі, помилково переказ понад 200 мільйонів євро

У Німеччині службовець місцевої банківської установи переказав понад 222 млн євро, заснувши під час роботи. Як пише РБК-Україна, чоловік повинен був здійснити переказ 64,2 євро, однак раптово заснув, залишивши свої руки на клавіатурі.

Натиснувши уві сні на кнопку «2», він переказав на рахунок 222222222,22 євро. Щоправда, помилку незабаром було виявлено і виправлено.

Як повідомляють німецькі ЗМІ, інцидент стався у квітні 2012 р. у відділенні банку у Франкфурті-на-Майні. Про який саме банк йдеться, не повідомляється.

В результаті інциденту була звільнена 48-річна службовець банку, до чиїх обов'язків входив контроль за діями клерка. Втім, жінка, яка пропрацювала в банку з 1986 р., звернулася до суду, наполягаючи на тому, що фінансовий переказ був схвалений помилково, а не через злий намір.

Суд із трудових спорів встановив, що в день події співробітниця перевірила більше 800 операцій, причому на кожну йшло всього трохи більше секунди.

Напередодні, 10 червня, суд оголосив звільнення незаконним, визнавши оголошення догани достатнім покаранням, і зажадав відновити співробітницю банку на робочому місці.

У той же час інформації про наслідки інциденту для заснулого службовця не надходило.

Нагадаємо, цікавий випадок, пов'язаний із помилками при операціях з банківських переказів, стався у 2009 р. в Новій Зеландії. Місцеве подружжя вдалося до втечі після того, як банк помилково переказав на їхній рахунок близько 6 млн дол.
 

 

image_print

You may also like...