22 мая, 2013

«Луганськвода» приховує від громадян структуру тарифу на послуги водопостачання

ТОВ «Луганськвода», що є монополістом з надання послуг водопостачання та водовідведення в Луганську, приховує інформацію про те, як розраховується тариф на послуги компанії. Про свою відмову надати цю інформацію письмово ТОВ «Луганськвода» повідомило юристу Східноукраїнського центру громадських ініціатив Вадиму Сабініну.

«Послуги з водопостачання у Луганську важко назвати якісними, а тариф за них є одним із найвищих в Україні. До нас постійно звертаються за консультаціями громадяни: то «Луганськвода» відмовляється ремонтувати порив труби в комунальній системі водопостачання, то відрізає будинок від води за уявний борг, то вимагає гроші за повірку водоміру… Отже, ми вирішили поцікавитись, плата за які саме послуги включена «Луганськводою» у тариф. Але цю інформацію «Луганськвода» надати нам відмовилась», — описує ситуацію юрист СЦГІ Вадим Сабінін.

Не знають про те, які витрати включені до ціни на воду, і в Луганській міській раді, яка теж не відповіла по суті на аналогічний запит.

Наступний запит громадські активісти вирішили спрямувати до голови Луганської обласної державної адміністрації Володимира Пристюка.

«Отримавши відмови у доступі до інформації ми задалися питанням: хто нам, громадянам, все ж таки зможе пояснити, що саме входить у вартість води, за яку ми платимо щодня. Тут згадались виступи про водопостачання голови Луганської ОДА Володимира Пристюка. Оскільки Володимир Миколайович персонально так багато уваги приділяє цим питанням, то напевно він володіє «таємними» документами про склад «водного тарифу». Сьогодні відповідний запит на адміністрацію, в якому просимо пояснити із якого саме пальця висмоктує водний тариф «Луганськвода», ми вже направили. Щойно обласна адміністрація розкриє нам таємницю структури тарифу на воду   – ми одразу поширимо цю інформацію у ЗМІ», — обіцяє голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.
 

image_print

You may also like...