15 Янв, 2013

«ДПЕК змінив риторику» – лідер незалежної профспілки Свердловська Костянтин Ільченко

Лідер незалежної профспілки гірників Свердловська Костянтин Ільченко повідомив радіо Пульс, що він задоволений роботою комісії, яка має розв’язати конфлікт між профспілкою та компанією ДПЕК. За його словами, профспілці вдалося відстояти свої вимоги.

Зокрема, компанія ДПЕК погодилася з тим, аби умови колективного договору поширювалися на незалежну профспілку гірників Свердловська. Також всі члени профспілки допущені до роботи. На наступному засіданні буде розглянуто питання про виконання закону «Про престижність шахтарської праці» щодо нарахування зарплати. Але головне, за словами Костянтина Ільченка, робоча група визнала незаконним наказ №405.

Костянтин Ільченко: «Основные представители рабочей группы признали, что приказ 405, инициирующий массовые увольнения, нельзя считать законным. Общим решением приказ передан в прокуратуру и комиссию по труду. Как только они дадут свое заключение, мы двинемся дальше. После этого решения риторика ДТЕКа просто поменялась. Он начал говорить: «ну, да, где-то мы ошиблись, наверное надо было бы посоветоваться с независимым профсоюзом. И уже на шахтах объявили, что заявление писать не нужно на увольнение. Все будут переведены. Этого мы и добивались»

Голова обласної адміністрації Володимир Пристюк заявив, що керівництво шахти «Червоний партизан» не в повній мірі інформувало своїх працівників про реорганізацію підприємства. За його словами, нині комісія з урегулювання конфлікту продовжує свою роботу. Володимир Пристюк також високо оцінив роботу Донецької паливно-енергетичної компанії. На думку, губернатора альтернативи приватному власнику у вугільній галузі зараз немає.

Нагадаємо, минулого тижня представники незалежної профспілки гірників Свердловська захопили кабінет директора шахти «Червоний партизан». Одна з головних їхніх вимог – скасувати наказ про реорганізацію підприємства, згідно з яким, на думку профспілки, роботу можуть втратити 30 відсотків працівників. Також гірники вимагали зустрічі з власником компанії ДПЕК Рінатом Ахметовим.

 

image_print

You may also like...