Марічка Темна
 


nc.lot.lg.ua

«— январь 2014 —»
Пн Вт Ср ЧтПт СбВс
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   


Як довго ви слухаєте радіо Пульс FM?
 

Ми у соціальних мережах:
 Надіслаті повідомлення 
24.01.2014, 12:17 | Будувати «Донбас-хол» почнуть через півроку?

Radio Puls

Ми продовжуємо відстежувати ситуацію навколо проекту «Донбас-хол» – зведення багатоповерхівки у центрі Луганська по вулиці Коцюбинського.

Котлован, оточений парканом, що знаходиться біля Луганської міської ради вже кілька років завдає незручностей жителям міста. Восени ситуація нібито зрушила з місця. Тоді мер Сергій Кравченко пообіцяв, що незабаром розпочнеться будівництво і у Луганську нарешті з’явиться нова багатоповерхівка.

Але незважаючи на запевнення мера та орендаря земельної ділянки біля будинку № 12 по вулиці Коцюбинського, проект житлового комплексу «Донбас-хол» досі не узгоджений з містобудівною радою та мешканцями будинку № 12.

Ще 25 листопада 2013 року інвестор будівництва Ігор Ліскі в телефонній розмові з журналістом радіо «Пульс» розповів, що проект майже готовий, і офіційна презентація відбудеться вже за тиждень.

Ігор Ліскі, інвестор: «Буквально сейчас решаются организационные вопросы. Я думаю или со следующей, или через неделю, мы дадим официальную пресс-конференцию, может, на следующей недели. Презентуем первые шаги. Проект уже на стадии реализации, в ближайшее время на площадке уже начнется работа – монтаж оборудования, установка кранов»

Але ані за тиждень, ані за два місяці – проект так і не показали. Не показали його і мешканцям будинку № 12, що знаходиться поруч із котлованом. Замість нього забудовник – компанія «Віллон» презентувала їм концепцію майбутнього будинку – картинку зовнішнього вигляду майбутнього будинку без проектної документації. Мешканці залишились незадоволені тим, що під виглядом проекту їм показують звичайні дизайнерські малюнки.

Валентина Попова, мешканка будинку №12: «Проекта мы не видели. Не видели ни разрешающих документов, ни контролирующих органов, просто показали как это будет выглядеть в цвете».

Чому досі немає проекту? Чому не зважаючи на запевнення міського голови та представника інвесторів, що проект вже на стадії реалізації – його досі не показують ані мешканцям прилеглого будинку, ані громадськості? З цим питанням ми звернулися до заступника міського голови Маноліса Пілавова. Той пояснює, що проект начебто не узгоджено через вимоги мешканців прилеглого будинку, які хочуть, аби від будинку відступили необхідні 15 метрів. Чиновник пояснив, що старий проект передбачав, що новобудова буде розташована впритул до існуючого будинку, але мешканці були проти. За словами Маноліса Пілавова коли новий проект буде узгоджено, можна буде розпочинати будівництво.

Маноліс Пілавов, перший заступник міського голови: «По просьбе жителей дома №12 ведется корректировка проекта, потому что по старому проекту дом примыкал к существующему дому. На сегодняшний день мы смещаем этот дом на 6 метров, будет разрыв между домами. И насколько я знаю, корректировка была внесена, и прошел градосовет по этому строительству. Изменения будут внесены в проект, после этого – получение разрешений и начало строительства. Лиски с Пихельсоном подписали договор, будут внесены последние изменения и они начнут»

Директор компанії «Нові технології» Ростислав Піхєльсон, який виступає підрядником у будівництві «Донбас-холу», підтвердив, що нова будівля дійсно буде розташована на належній відстані. За його словами в 5 метрах від будинку № 12 встановлять опорні конструкції для паркінгу, а новий будинок стоятиме в 15 метрах від існуючого. Він також зазначив, що укріплення фундаменту існуючого будинку – також частина проекту. Втім, сам проект ще не узгоджено, і у найближчий час його не узгодять. Бо спочатку треба отримати необхідну документацію, і тільки через півроку можна буде побачити проект. 

Ростислав Піхельсон, директор компанії «Нові технології»: «Для того, чтобы возобновить строительство, нужно получить новые техусловия. На получение воды, на получение электроэнергии, на подключение газа. То есть как только все эти техусловия будут собраны – через полгода проект будет готов. Мы получаем разрешение на подготовительные работы. Если мы получим, то мы начнем работать только над сваями, которые находяться рядом с домом, для того, чтобы усилить дом, и не у кого не возникало сомнений».

Таким чином ми бачимо трикутник – з одного боку мешканці будинку №12, які не проти будівництва, а лише хочуть аби їхні вимоги були враховані, з іншого – місцева влада, яка також проти котловану у центрі міста, але не може, або не хоче якось вплинути на забудовника, третій кут – власне орендар землі, який вже 7 років заважає своїм парканом місцевим жителям та псує враження про Луганськ гостям міста. Чи побачить колись Луганськ на місті котловану багатоповерхівку? У найближчий час – ні. Поки що нам залишається зелений паркан, величезна яма, та примарний «Донбас-хол», що існує лише на малюнках.
 

Фото cxid.info

Ігор Рець
 





МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов